Logo

Bvb: 24-01-2018
Bvb: 24-01-2018
Selecteer periode

Vogelexcursie in minibus langs de Vogelboulevard

Vogelexcursie in minibus langs de Vogelboulevard
di, 05/09/2017 - 09:30

 

 

Met een luxe minibus gaat u in een klein gezelschap een ochtend vogels kijken in diverse vogelrijke gebieden aan de wadden kant van het eiland.

In samenwerking met Natuurmonumenten bezoeken we de Vogelboulevard van Texel. Tijdens deze halve dag excursie stoppen we op de beste vogelkijkplaatsen langs de oostkant van Texel en maken enkele wandeltochten. Bij waarnemingen van zeldzame soorten kan zomaar van de route afgeweken worden om deze soort op te zoeken.
De soorten die u tijdens deze excursie kunt aantreffen zijn heel divers. Diverse ganzen,- en eendensoorten, bijna alle steltlopers, weidevogels, meeuwen en sterns, maar ook zangvogels op doortrek en roofvogels. Het soortenpallet is erg wisselend en hangt af welk seizoen u meegaat. Nooit zal een excursie hetzelfde zijn.

De busexcursie start om 9.30 uur. We verzamelen bij het Vogelinformatiecentrum en daar eindigt de excursie rond 12.30 uur. In het Vogelinformatiecentrum drinkt u dan nog koffie en vult u een soortenlijst in. Als bonus ontvangt u voorafgaand aan de excursie het Vogelboekje Vogels van Texel (twv €9,99). Onderweg kunt u dus bijhouden welke vogelsoorten u ziet.
Als u zelf geen verrekijker bezit kunt u er één lenen bij het Vogelinformatiecentrum.
De prijs voor deze bus-excursies is 40 euro per persoon. Met de opbrengst realiseren we jaarlijks nieuwe vogelkijkpunten op Texel.
Opgeven voor deze excursies is noodzakelijk. Dit kan via de website www.vogelexcursiestexel.nl , in het Vogelinformatiecentrum De Verrekieker, Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp of telefonisch 0222 316249.

Activiteit
Locatie: 
Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp
Reserveren nodig: 
Ja
Reserveringsnr: 
+31 222 316249
Contactpersoon: 
De Verrekieker
Kenmerken
Toeristisch: 
Ja
Categorie: 
Natuur
Soort: 
Excursie
Prijs: 
€ 40,00
Dorp: 
De Cocksdorp
Weertype: 
Elk weertype
Doelgroep: 
Alle leeftijden